tiistai 31. maaliskuuta 2009

Päiväkirja 2.12.1963

Johan tässä pian ollaan jo joulussa. On tullut lunta ja ollut pakkasia. Viime viikolla on tapahtunut yhtä jos toistakin.
Mainittakoon, että Yhdysvaltain presidentti John Kennedy ammuttiin toissa perjantaina, ja presidentin murhaaja toissa sunnuntaina.
Isä oli toista viikkoa sairaslomalla, kun hän kaatui mopedilla, ja löi olkapäänsä jäätikköön. Minulla oli muutaman päivän lappu silmän päällä, kun eräs kaveri heitti siihen lumipallolla. Kyllä se taas on jo terve.
Eilen oli Jaakkolan Eino kaivamassa ojaa meidän tienvarteen kaivinkoneella. Kyllä se sillä siististi kävi. "Ne on koneet, jotka veisaa," kuulin Isän sanovan asiasta.
Tänään kuulin saaneeni vapaaoppilaspaikan. Se tuli ihan oikealle miehelle. Jaa huomenna on taas työpäivä. Olen ollut hetken aikaa työpäivinä Myllymäen terveystalolla.
Torstaina olin katsomassa hypnotisointi esitystä.
---
Siinä oli kaikki dokumentti vuodelta 1963.
Ammattikoululla tehtiin vuoropäivinä töitä ja teoriaa. Opettajana teoriapuolella oli Tauno Saarinen ja hänen vaimonsa opetti äidinkieltä ja fysiikkaa. Työn opettajana oli Reino Lassila, joka oli myös syntyperäinen ähtäriläinen, ja juuri äsken sain lukea paikallislehdestä hänen kuolemastaan.
Hypnotisointi esityksiä teki Kino Ehosassa tunnettu taiteilija Oliver Hawk. Nimi oli tietenkin peitenimi, jolla hän esiintyi, ja kun paikkakunnalla ei paljon ajanvietettä ollut, niin olin mukana seuraamassa näitä esityksiä.

Ei kommentteja: