keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Päiväkirja 30.1.1964

Talviolympialaiset alkoivat suomalaisten osalta lupaavasti. Eero Mäntyranta voitti kultamitalin 30 km:n hiihdossa ja Kalevi Laurila oli kuudes. Jääkiekossa Sveitsi hävisi Suomelle pinnoin 4-0.
Olin tänään polkupyörällä koulussa. Saan pakkini jo lauantaina valmiiksi. Siinä on enää vain sellaista pientä siloittelua. Kuuntelimme olympiaselostuksen alusta loppuun, vaikka se sattuikin juuri ruokailun aikaan. Pojilla oli matkaradio ja he ottivat sen ruokailuun mukaan, kun palatessamme saimme kuulla Mäntyrannan voittaneen, niin silloin kajautimme raikuvan kolminkertaisen Hurraa-huudon. Kymmenistä kurkuista lähteneenä se varmaan kuului naapuripitäjään saakka.
Olen itsekin alkanut harjoitella. Tänä iltanakin kävin Hauinlahden tienhaarassa asti lenkillä, ja paitanikin oli ihan märkä.
Matkaa oli 14 km, ja aikaa kului kaksi tuntia.
---
Myöhemmin harjoittelin vielä enemmän ja se vaikutti siten, että keväällä voitin luokkani juoksukilpailut, ja muistelen, että juoksin 1000 metriä aikaan 3,20. Siinä juoksussa aloitin liian kovaa ja sitten kangistuin. Tasaisen juoksun vauhtini olisi varmaan ollut tästäkin parempi. Ehkä silloin oli jo dobingia, mutta siitä emme tienneet, ja suhtauduimme aidon innostuneina kilpailuihin. Jatkan edelleen päiväkirjan julkaisua, kuitenkin siten, että karsin huonompia kirjoituksia pois mikäli arvioin, etteivät ne ketään kinnostaisi.

3 kommenttia:

H kirjoitti...

Mielenkiintoista on lukea Sinun elämanhistoria.

suloensio kirjoitti...

Kiitos kun jaksat kommentoida. Se antaa voimia jatkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Sulo ihan vois tulla kirja sun päiväkirjasta