maanantai 2. maaliskuuta 2009

Ähtärin Erä-Veikot

Ähtäriin perustettiin 1959 partio lippukunta, joka kokoontui Inhan koululla, minulle tuli asiasta tietoa, kun isä oli varikolla töissä, ja siellä olevat ihmiset tiesivät näistä asioista. Partiolippukunta merkitsi paikkakunnan nuorille uutta toimintakanavaa. Monta kertaa hinkkasin polkupyörällä Inhaan partioon.
Erityisesti on jäänyt mieleeni eräs partioleiri Hankaveden rannalla. Aikuisena henkilönä leiristä vastasi Lare, jonka koko nimeä en tietenkään muista. Vuoropäivinä kokkasimme itse ruokamme. Kun ruokailu oli ohi kiitettiin kokkeja yhteishuudolla:"Kiitos kokkimme, peskää pakkimme!"
No sitten kokit vielä pesivät pakkimme ja haarukkayhdistelmät.
Larella oli hieman sotilaallinen johtamistapa, jonka sen ikäisenä hyväksyin, ja uskon sellaista ainakin poikien partion olevan vieläkin. Kerran makarooni ja jauhelihaseos tuli vähän liikaa keitetyksi. Lare ehdotti uudelle ruokalajille nimeksi "spaketti alavenylä", joka innolla hyväksyttiin. Asuimme kangasteltoissa paljon oli kuusenhavuja alla.
Iltanuotiolla tehtiin sitten niitä solmuja, syötiin hiiltä ja esitettiin hauskoja leikkejä. Harva sitä minuakaan on partiopoikana pitänyt, mutta totta se on!

1 kommentti:

Muhammedkarikatyrer i Finland - Kom och titta på dessa prophet Muhammedkarikatyr av Seppo Lehto kirjoitti...

On maamme altiina somali- ja neekerihuijareille

Rakas suomalainen verojen alle nääntyvä

Haluatko tukea meitä kusettavia somalisotureita vai oikeasti hädänalaisia lapsia esim. Nepalissa? .. vaihtoehtoja meitä kusettavien somalisoturien tukemisen sijaan yhteiskunnassamme on

Sinä päätät tuetko meitä kusettavien rajatonta maahanmuuttopolitiikkaa: )?

Mitä oikeasti haluamme tukea?

Kannatatko ns. kansanedustajien rajatonta maahanmuuttopolitiikkaa? Onko sillä todella kansamme siunaus?

Vaatikaamme kansanäänestys ko. asiasta - Kiitos.

http://57000-euros-to-somalis-or-babies.blogspot.com/


Välitä tämä tuttavillesi ;)