perjantai 6. helmikuuta 2009

Talvileikit

Silloinkin meillä oli talvileikkejä. Rakennettiin lumilinnoja ja käytiin lumisotaa. Minulle kävi koulussa vahinko, kun lumipalloni osui, vaikka en tarkoittanutkaan opettajan pikku Pekkaa kasvoihin. Rangaistukseksi jouduin kirjoittamaan 100 kertaa kotona:"Pihassa ei saa heittää lumipalloja." Kerran olimme leikkineet lumisotaa meidän pihassa, niin Moision Hannun lumipallo osui sisko Eiraa kasvoihin, niin että Eiran leuat menivät lukkoon siten, että suu jäi auki. Äiti lähti viemään Eiraa lääkäriin potkukelkalla. Lähes kahden kilometrin päässä hammaslääkäri Peräisen talon kohdalla suu kuitenkin meni taas kiinni. Kaikki oli taas hyvin. Toisella kertaa kun tappelimme Hannun kanssa jostakin, niin minun sauvan kärkeni meni Hannun kengästä läpi, ja vähän vertakin tuli. Oli siinä hetken suhteet naapuriin lujilla, mutta pian taas mentiin kuin ennenkin. Sukset olivat yleensä puusepän koivupuusta höyläämiä, ja ensimmäisiä tehdasvalmisteisia "Järvisiä" alkoi näkyä. Kerran kun koppikankaalla meillä oli hyppyri ja vaihdoimme Vuorisen Olavin kanssa suksia hetkeksi. Minä kaaduin ja Olavin koivusuksi meni poikki. Talvisin ei teitä niin paljon hiekoitettu kuin nykyisin, joten se mahdollisti potkukelkan kulkuvälineenä. Potkukelkka jolla kävin koulua oli tosin vanha, mutta Heikkolan Erkki oli kunnostanut siitä hyvän kulkupelin.

2 kommenttia:

Hele kirjoitti...

Sinä heitit opettaja pikku Pekalle lumipallon , mutta minä heidin koulurehtorille lattiapesun likaisen luudun vastu naama. Olin silloin 8-ndalla luokalla kaunis nuori neito ja pojat olit kovasti kiusaamassa. Perjantaina pidimme aina pesema oman luokan lattiat. Mutta siellä alkoivatki pojat likkoja kiusaamaan ja meillä meni luudu sodaksi. Kun itseäni aloin puolustautumaan heidin koulurehtorin pojalle likaisella lattialuudulla mutta samalla tuli rehtori ovesta ja sai sillä luudulla vastu naama. Tuomio ma en muista ollenkaan, oli ju hänen poika meidän luokalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mukavasta talvimuistosta, muistatkos kun isäsi piti teillä kotona hiihtokilpailut. Me naapurin (Moision) hiihtoväki oltiin mukana ja tyyli oli perinteinen. Terv.Hannun sisko Tuulikki (Tuula)