torstai 10. toukokuuta 2012

Inhan koulu


Kaupungin kaikki toiminnot ovat keskittyneet ja Inha on niin lähellä, että tämäkin rakennus lepäsi tyhjillään, kun kävin siellä viime kesänä.

Muistoni Inhan kouluun ovat hyvin syvälliset, vaikka en ollut siellä koskaan oppilaana.
Isäni oli Inhassa töissä ja hän toi tietoa kun siellä oli monenlaisia tapahtumia nuorille.
Koulun vieressä olevalla pienellä kentällä opeteltiin pelaamaan jalkapalloa pätevien opettajien johdolla.

Kotini oli silloin koulusta noin kymmenen kilometrin päässä.  Olin kiinnostunut kirjallisuudesta ja lukenut innolla Aaro Hongan nuorisokirjoja partiolaisista. Aaro Honka oli nimimerkki jonka oikea nimi oli  Arohonka.
Sitten kun tuli tieto, että Ähtäriinkin perustetaan partio, niin oli se iso asia.

Niinpä olinkin sitten paikalla täällä Inhan koululla Ähtärin Eräveikkojen perustavassa kokouksessa.
Pitkä välimatka ja huonot yhteydet kuitenkin vaikeuttivat partiossa käyntiäni, mutta olin kuitenkin mukana monessa tapahtumassa.  Ikimuistettava oli partiolaisten kesäleiri Hankaveden rannalla.
Monet siellä olleista kavereista tunnen edelleen ja se leiri voi tulla vieläkin puheenaiheeksi, vaikka aikaa on vierähtänyt jo 54 vuotta.

Kuten kuvasta näkyy Inhan koulu on yhä kaunis ja nykyaikainen rakennus.  Ähtärin kunnalla ei ollut sille käyttöä ja se myytiin jollekin epämääräiselle marjanpoimintafirmalle pilkkahinnasta. 
(n. 30 000 €)
Tietenkin tyhjän rakennuksen ylläpitäminen maksaa enkä tunne asian yksityikohtia, mutta jotenkin aina järkyttää kun yhteiskunnan omaisuutta realisoidaan alihintaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

heippa