maanantai 13. huhtikuuta 2009

Päiväkirja 24.6.1966

On juhannusaatto ja olen edelleen täällä Sotilassairaala kakkosessa Turussa. En päässyt toipumislomalle kuten monet muut. Tietysti tämä on vähän raskasta, mutta kai se aika täälläkin kuluu. Pajulan Erkkikin oli täällä, mutta joutui jo eilen komppaniaan. Lindfors joutui Tilkkaan. Aina tänne tuttujakin ilmaantuu ja se tietenkin hauskaa.
Mairesta ei ole kuulunut edelleenkään mitään.
Nyt on Hakulinen lääkärinä, enkä tiedä saanko toipumislomaakaan. NIIN juhannus on siis tulossa, ja nyt se on vietettävä ilman vapautta täällä sairaalan kivimuurien sisällä.
Silloin kun vapaus koittaa ehkä osaan myös nauttia siitä paljon enemmän.
ooo
Minulla oli keuhkokuumeen jatkotautina tullut voimakkaita vatsakipuja. Nykyään ymmärrän, että kyseessä oli Helikobakteeri, joka tilaisuuden nähdessään iski voimalla.
Silloin ei tätä vielä tunnettu, ja hoitoni oli tietenkin täysin väärää. Minulle syötettiin ohutta maitovelliä porkkanalla maustettuna, joka vei kuntoni uskomattoman huonoksi.
Sen ajan käsitykset varusmiesten sairastamisesta olivat tietenkin sitä, että mies lintsaa. Minulla oli nopeasti kuitenkin kunto huonontunut niin, että pelkäsin mennä riviin hyväkuntoisten
kaverien seuraan. Mieliala oli koko ajan alhaalla, mutta se auttoi kun tiesi asioita siellä, ja onneksi kanttiinissa sai käydä vapaasti.

Ei kommentteja: