torstai 24. marraskuuta 2011

Rautatiemietteitä


Iloisia uutisia rautateiltä!  Paikallisessa lehdessä todettiin Suomenselän paikallisliikenteen olevan turvattu seuraavat neljä vuotta.  Matkaa tehdään junalla ja kiskobussilla. Ihmiset voivat valita aikataulujen sopiessa miellyttävän junakyydin, jossa on tilaa enemmän kuin ahtaassa linja-autossa ja matka taittuu silti nopeasti.

Vuosi sitten otettiin yksi junavuoro tilapäisesti pois käytöstä. 
Matkustajilla oli tosi vaikeaa saada selkoa tämän vanhan radan aikatauluista.  
Kun näin käy niin matkustajamäärät tietenkin vähenevät ja voidaan kertoa kaikille ettei nämä vuorot ole kannattavia.

Nyt on kuitenkin muistettava että maapallo on kaiketi lämpenemässä.  Maa saastuu ja ihmisten kuuluisi suosia yleisiä kulkuneuvoja. On tullut kierre joka pakottaa maaseudulla jokaisen hankkimaan oman auton kun yhteydet ympäristöön ovat huonot.
Vaikka minullakin on auto niin käytän mieluummin yleisiä kulkuneuvoja kun se vaan on mahdollista.

Yllä olevaa härveliä käytettiin rautatien kunnostukseen.  Sillä asennettiin uudet ratapölkyt Ähtärin aseman kolmos raiteelle.
Silloin jo ajattelin optimistisia ajatuksia.
Rautatiet ovat palaamassa toivottavasti hyvään asiakkaita palvelevaan järjestykseen.

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Luen tätä juuri rautateillä eli junassa Joensuuhun. Matkustaminen täällä on mukavaa, VR-junaverkkoonkin pääsee ja blogeja lukemaan.

Sulo Heinola kirjoitti...

On tämä nykyaika mukavaa kun kännykässäkin on sähköposti. Yhteydet junassa tosin vähän katkoilee mutta on kyllä mahdollista lukea blogeja ja uutisia.

ritvaliisa kirjoitti...

Olen kanssasi samaa mieltä junamukavuudesta ja matkustankin mielelläni. On hyvä, että Ähtärin junat säilyvät, eikä tarvitse olla joka vuosi katkolla.
Matkalla juttelen mieluummin elävän ihmisen kanssa, kuin seurustelen kännyni kanssa. Juttuseuraa löytyy aina. Joskus voi sentään töitä tehdä netin avulla, joten on siitä hyötyäkin, kun ei tarvitse raahata paperinippuja mukanaan.
Olen muuten ihmetellyt yleisönosastoja viimeaikoina, kun jopa kansanedustajat morkkaavat rautateitä. Tekisivät jotakin, kun sitä varten on äänestetty, ja antaisivat työrauhan palveleville ihmisille.