lauantai 25. helmikuuta 2012

Maaseudun tulevaisuus


Varmaan moni on pysähtynyt miettimään mihin nykyinen tilanne Suomessa johtaa?  EU tietenkin pyrkii  Amerikkalaistyyliseen tehokkuuteen, joka muka takaa kaikille korkean elintason.

Suomen maa- ja metsätalous on jakautunut liian pieniin yksiköihin. Tämä on ollut myös aikoinaan kansanvallan voimavara.
Suuret yksiköt muodostuvat rahan voimalla. 
Kaikki liittyy pelkästään tuottavuuteen.
Kuntia on lukumääräisesti liian paljon, joten EU viikate niitä nyt harventaa.  Maaseutu autioituu ja välimatkat palveluihin  kasvaa.

Ihmisten on vähitellen siirryttävä laatikkomaisiin kerrostaloihin .
Ainakaan vanhat ihmiset eivät voi välttyä tältä kohtalolta.

Onneksi näyttää käyvän niin että EU kaatuu.
€uron kohtalo on pahasti vaakalaudalla.
Ehkä se onkin meidän onnemme vastoin monien talousmiesten uskoa, sillä he  ovat erehtyneet ennenkin.

9 kommenttia:

A kirjoitti...

Olet mielestäni oikeassa, Suloensio.<3

Suomi on suossa kaulaansa myöten, kiitos sen ylistetyn EU:n;/
Syrjäseudut, kuten tämä meidän Pohjois-Karjala, autioitetaan lopullisesti. Emme siis itke, jos/kun EU kaatuu;))

Hyvää viikonloppua, Suloensio.<3

Sulo Heinola kirjoitti...

Aili-mummo
Kuulin jostain että vain Helsingin seudulla ja Uudellamaalla menee hyvin. Siellä on myös asukkaita paljon ja heidän edustus eduskunnassa on kohtuuttoman iso. Pohjois-Karjala ja yleensä Pohjois-Suomi voi huonosti.
Nuoret eivät jää asumaan autioituvaan kylään.

Hyvää viikonloppua myös Sinulle!

A kirjoitti...

Suloensio!

Uskalsin antaa sinulle Hyvän mielen haasteen: katsohan blogiani, ole hyvä.<3

Sulo Heinola kirjoitti...

Aili-mummo
Kyllä olikin haastava haaste! Olen kyllä asiassa mukana sillä Sinun blogisi oli mielenkiintoinen ja innostava kertomus. Osasit löytää niin mielenkiintoisia elämän kohokohtia, että niistä muodostui jonkinlainen pienoiselämäkerta.
Aihe on niin haastava että on valittava päivä jolloin on hyvää aikaa, sillä en voi vähääkään matkia Sinun elämäkertaasi vaan sen kohokohdat ovat kovin erilaiset. Itseasiassa niitten kohokohtien välissä on ollut myös syviä notkoja. Kiitän haasteesta ja otan sen vastaan!

ritvaliisa kirjoitti...

Tämähän on Neuvostoliiton malli. Ei se kestänyt, vaan kaatui ja ihmiset elävät kurjuudessa vieläkin. Tätäkö päättäjät meille haluavat? Paljon on jo köyhdytty, ja lisää kiristetään kansan pärjäämisen osuutta. Eikö koulutetut päättäjät huomaa, ettei keisarilla ole vaatteita?

Sulo Heinola kirjoitti...

ritvaliisa
Eläkeläiset pelkäävät indeksileikkauksia joita oli 1990 luvun laman yhteydessä. Valtaosa kunnista ei ole halukas liitoksiin, joten kysymys on aika ikävä.
On myös köyhyydessä eläviä ihmisiä ja he ovat lisääntyneet.

ritvaliisa kirjoitti...

Ei kuntien yhdistämisellä saada ainakaan vanhushoitohyötyjä, koska palvelut etääntyvät. silloinhan kallistuu samalla asioiden hoito ja vanhus ei pysty itse hoitamaan niitä. Olo kurjistuu ja elämä köyhtyy myös taloudellisesti. Kunto heikkenee, kun arkirutiinit jäävät pois. Ystävät ja tapaamiset vähenevät, yksinäisyys ja ikävä masentavat. Sitäkö nuoret päättäjät haluavat vanhemmilleen kiitokseksi elämän eväistä.

ritvaliisa kirjoitti...

Indeksit luvattiin palauttaa. Miksi ei sitä toteuteta? 20 vuotta on kulunut, osa oikeutetuista on jo kuollut ja aika pienellä nyt jo sen voisi toteuttaa, kun rahaa on ulkomaille jakaa moninkertaisesti. Eläkeläisten oloa on kehitettävä, eikä heitä pidä masentaa itsemurhan partaalle, kuten nyt on käynyt.

Sulo Heinola kirjoitti...

ritvaliisa
Totta puhut. Monenlaisia ongelmia voi tulla.
Tasan ei käy elämässä onnenlahjat.